Hopp til hovedinnhold

BirdLife Hordaland

Bombevarsel med BAND

I Hordaland har vi benyttet tjenesten BAND til formidling av sjeldne fugler i felt siden januar. Verktøyet har fungert utmerket, og alle som ønsker kan knytte seg opp mot tjenesten. Vi har satt opp en veiledning for hvordan vi ønsker at postene skal være.

Av Frode Falkenberg

Publisert 29.09.2015

Om du ønsker denne lynvarslingen av sjeldne fugler fra Hordaland på din telefon er det første du må gjøre å laste ned appen BAND. For å koble deg til BAND i Hordaland, også kalt "Hordatwitch" må du følge denne lenka:

http://band.us/n/FkMrsoHL

For at postene skal ha noen verdi i ettertid vil vi at medlemmene skal følge følgende rutiner ved posting av observasjoner:

  1. Velg alltid "Post" når du skal legge ut informasjon om en nyoppdaget fugl. Om du har en oppdatering på en fugl som har vært tilstede tidligere holder det med en kommentar til den opprinnelige posten.
  2. En post må inneholde artsnavn skrevet fullt ut (i entall - f.eks. #gulbrynsanger og ikke #gulbrynsangere eller #gulbryn), lokalitet og kommune. Skriv gjerne inn mer info også, men husk å hashtagge de tre nevnte opplysningene. En hashtag (også kalt emneknagg) markerer ordet bak, og gjør det søkbart i ettertid. Unngå for all del å skrive komma eller punktum rett etter det markerte ordet. Da endres navnet. Se bilde nummer to for hvordan en post kan se ut.
  3. Plasser funnet på kartet. I og med at dette er en varslingstjeneste for observasjoner som det kan være aktuelt for andre å reise til bør man oppgi kartreferanse. Det gjør man ved å klikke på "location" under feltet der man skriver tekst. Se det nederste bildet. Nøyaktige kartplott gjør også at man unngår for mange unødvendige kommentarer på bombevarslene.

Ha en forrykende høst med Hordatwitch på BAND!

Skrive melding på Band
Husk å lage emneknagger (hashtag) foran artsnavn, lokalitet og kommune. FOTO: Band / NOF Hordaland
Kartreferanse på Band
Et viktig poeng med formidlingen av observasjoner gjennom Band er å fortelle nøyaktig hvor fuglen ble sett. Klikk på "location" etter at du har skrevet tekst, og sørg for at markøren er riktig plasser, før du deler plasseringen ("share location"). FOTO: Band / NOF Hordaland