Hopp til hovedinnhold

Organisasjonen:

BirdLife Norge på besøk i London med Lofoten som tema

Den 17. september holdt en av BirdLife Norges ansatte foredrag på en utstillingsåpning i London. Temaet for utstillingen og foredraget var Lofoten og områdets betydning for fugler og natur.

Av Mari Dønnum Klaussen

Publisert 09.10.2024

Fotografen Andrei Stance besøkte Lofoten for første gang sommeren 2024. På turen rundt Lofoten tok han en serie landskapsfotografier som viser de mange sidene av den verdenskjente naturen i Nordland. På turen ble han også oppmerksom på hvilke påvirkninger mennesker har på naturen og fuglene i Lofoten.

Det som ble spesielt tydelig for Andrei var påvirkningen eventyrlystne turister hadde på hekkende fugler. Mange av artene som hekker i Lofoten, som vipe og storspove, hekker nemlig på bakken. Det er det dessverre mange som ikke vet. Når folk forlater turstiene for å utforske det vakre landskapet, ender de fort opp med å forstyrre fuglene.  

Turen inspirerte derfor Andrei til å ta kontakt med BirdLife Norge for å donere 25 % av inntektene fra utstillingen til arbeidet vårt. Som en del av dette samarbeidet reiste en av BirdLife Norges ansatte ned til London for å holde foredrag om Lofoten og fuglene her på utstillingsåpningen.

Hovedtemaet for foredraget var hvorfor Lofoten er et så viktig sted for mange fuglearter, hvilke fuglearter vi møter her til forskjellige tider av året, hvilke utfordringer de møter, og hva BirdLife Norge gjør for å redde fuglene. Mye nytt for byfolk fra London, men foredraget var en suksess, med mange spennende og engasjerende spørsmål fra publikum.

Vi takker Andrei for hans donasjon til BirdLife Norge og ønsker ham lykke til videre i karrieren som fotograf.

Det er fortsatt mulig å kjøpe noen av bildene fra utstillingen. Dette er en flott mulighet til å henge et lite stykke Lofoten på stueveggen, samtidig som du støtter vårt arbeid!

For mer informasjon om utstillingen og bildene: https://andreistance.com/

Fotografens instagram: @andreistancephotography

 

Nonstinden
Nonstinden i Lofoten. FOTO: Andrei Stance
Mari Dønnum Klaussen holder foredrag i London
Mari D. Klaussen fra BirdLife Norge møtte opp i London for å fortelle om Lofoten og fuglelivet. FOTO: Audun Rugstad
Unstad
Unstad i Lofoten. FOTO: Andrei Stance