Hopp til hovedinnhold

Organisasjonen:

Søk aktivitetstilskudd innen 1. september!

Har din fylkesavdeling eller ditt lokallag behov for ekstra midler til medlemsrekruttering eller arbeid for vern av rødlista fuglearter? BirdLife Norge deler ut aktivitetstilskudd som kommer både tillitsvalgte, medlemmer og fuglelivet til gode.

Av Marte Jystad

Publisert 22.07.2024

BirdLife Norge driver med utallige små og store prosjekt landet rundt for å forbedre forholdene for fuglene våre. Det kan være å arrangere debatt og foredrag, sette opp hekkehyller for den truede krykkja eller rydde kratt på hekkeholmer til måker og terner. Er du en av de tillitsvalgte i BirdLife Norge som har hatt lyst å lage til et arrangement du mener vil fenge naturinteresserte, men har manglet midler? Eller kanskje du har ideer til gode og praktiske naturverntiltak, men manglende økonomiske muskler har stanset planene? 

Formålene som kan søkes om:

  • Tiltak som kommer rødlistede arter til gode. Dette kan være tilrettelegging for hekking av arter som f.eks. krykkje, tak- og sandsvale, tårnseiler og stær, forbedring av en biotop eller skilting.
  • Utgifter knyttet til åpne arrangement (åpent for alle, også ikke-medlemmer) med barne- og ungdomsvennlige aktiviteter.
  • Foredrag rettet mot publikum (åpent for alle, også ikke medlemmer).

Søknadsfrist er 1. mars og 1. september 

Det er viktig å tydelig profilere at det er BirdLife Norge som står bak aktiviteten.

Det er mulig å søke om midler til et tiltak per søknadsfrist, og man kan søke opptil kr 15 000,- per lokallag/ fylkesavdeling.

Søknader blir behandlet, beslutning være meddelt og eventuelt tilsagn utbetalt innen en måned etter søknadsfrist. Det behandles ikke søknader utenom de fastsatte tidspunktene.

Aktiviteten må gjennomføres innen ett år.

Søknaden sendes til organisasjonskosulent Marte Jystad på marte@birdlife.no 

Bruk søknadsskjema under.

En kort rapport med bilder skal sendes til marte@birdlife.no etter at tiltaket/arrangementet er gjennomført. Vi oppfordrer sterkt til å skrive om tiltaket/arrangementet på birdlife.no, sosiale medier og/eller i lokaltidsskrifter.

 

Søknadsskjema

Astrid og Andrea
Nå satser mange i BirdLife Norges nettverk på barne- og ungdomsarbeid! Da er fuglekasse-snekring en populær aktivitet. Her Astrid Dømbe Eggen og Andrea Sandnes i aksjon. FOTO: Astrid Dømbe Eggen