Hopp til hovedinnhold

BirdLife Aust-Agder

Vel møtt til arrangementer om naturmangfold på Arendalsuka 2024!

12. august braker nok en Arendalsuke løs! Sabima er paraplyorganisasjonen for de biologiske foreningene i Norge. Sabima arrangerer mye som kan være av interesse for Birdlife sine medlemmer! I tillegg til arrangementene som nevnes her, deltar Sabima for å snakke naturmangfoldets sak på en rekke andre arrangementer. Se fullstendig oversikt her: https://www.sabima.no/sabima-i-arendalsuka-2024/

Av Arne Heggland

Publisert 09.08.2024

HVORDAN BLIR NORGE AREALNØYTRALT?

Onsdag 14. august kl. 10 i Samfunnsteltet

Sabima har satt dagsorden med begrepet "arealnøytral" (se https://www.sabima.no/et-arealnoytralt-norge/). En rekke kommuner og bedrifter jobbet mot et slikt mål, og klima- og miljøminister Andreas Bjelland Eriksen (Ap) har sagt at det også er hans mål for arealforvaltningen i Norge. På Sabimas eget arrangement spør vi hvordan Norge kan bli arealnøytralt. Klima- og miljøministeren møter stortingsrepresentant Mathilde Thybring-Gjedde (H) til politisk ordskifte, men før det skal vi ha faglige samtaler med forskerne Gro Sandkjær Hanssen fra OsloMet og Astrid Skrindo fra NINA.

Mer om arrangementet her: https://www.sabima.no/arrangement/hvordan-bli-norge-arealnoytralt/

SKOGEN - MER ENN BARE TRÆR!

Onsdag 14. august Kl. 18.00-20.00. Thon hotel Arendal

Sammen med NU, Naturvernforbundet og WWF inviterer Sabima til en inspirerende og lærerik kveld i skogen og en opplevelsesreise gjennom et av våre mest verdifulle og mangfoldige økosystemer. Dette er stedet for å møte andre på Arendalsuka som brenner for skog, natur og grønn utvikling. 

Mer om arrangementet her: https://www.arendalsuka.no/programsok/details/22908

BLI KJENT MED SKOGENS SKJULTE LIV OG HELTER I VÅR MAGISKE EVENTYRSKOG!

Onsdag 14. august kl. 11.00-17.00. Torvet. Passer også for barn.

I samarbeid med medieselskapet Earthtree Media og den kjente TV-personligheten Øistein Kristiansen har vi utarbeidet en aktivitetsbasert utstilling for barn full av fargerike illustrasjoner. Utstillingen kommer til å stå på Torvet hele uka, med aktiviteter på onsdagen.

Mer om arrangementet her: https://www.arendalsuka.no/programsok/details/25567 

HVA BETYR SKOGEN FOR OSS? Samtale med Nora Dåsnes

Onsdag 14. august kl. 13.30-14.15. Torvscenen. Passer også for barn.

Sammen med NU, Naturvernforbundet og WWF har Sabima invitert forfatteren av boken «La skogen leve», Nora Dåsnes, til en samtale om hva som skjer i skogen i dag, og få med publikum på en dialog om hvorfor vi bør ta vare på skogen, og hvordan ungdom kan engasjere seg.

Mer om arrangementet her: https://www.arendalsuka.no/programsok/details/23683