Hopp til hovedinnhold

BirdLife Buskerud

Ny klopp over Hegstadmyra på Fiskumvannet

Det har i seinere år periodevis vært vanskelig å komme seg tørrskodd ut til fugletårnet på Fiskumvannet når vannstanden har vært litt høyere enn normalt. En ny gangbane er nå bygget over det bløteste partiet på Hegstadmyra og gjort adgangen til tårnet mye bedre.

Av S. Stueflotten

Publisert 05.10.2024

Det har i seinere år periodevis vært vanskelig å komme seg tørrskodd ut til fugletårnet på Fiskumvannet når vannstanden har vært høyere enn normalt. I løpet av årene har den gamle kloppa sunket ned i myra slik at vannet ofte har gått over gangbana på det dypeste partiet. I flomperioder når vannstanden har vært på 19 m eller høyere, har det til dels vært en utfordring å komme ut til tårnet selv med høye støvler. Derfor har det vært et uttrykt behov for en utbedring av kloppa over det våteste partiet på Hegstadmyra.

Nå er arbeidet med ny gangbane igangsatt. Arbeidet er utført av Edvard Lundteigen med to hjelpere og finansiert av Miljødirektoratet. Til forskjell fra den gamle kloppa som fløt på vannet når vannstanden var høy, er den nye gangbana godt forankret på stolper som er banket ned i myra. Selve gangbana er lagt så høyt at en skal kunne gå tørrskodd over myra med en vannstand på 19 m. Midt på myra er det laget en møteplass slik at folk kan passere hverandre der uten å måtte gå ut i myra. Den gamle kloppa som nå går parallelt med den nye, skal fjernes.

Det har gått med mye materialer til den nye gangbana, så prislappen på oppgraderingen blir nok høy. BirdLife Buskerud takker Edvard Lundteigen for godt utført arbeid og miljøvernmyndighetene for finansieringen. Denne utbedringen vil nok bli satt pris på av mange i tiden som kommer.

 

Edvard Lundteigen bygger ny klopp over Hegstadmyra
Edvard Lundteigen bygger ny klopp over Hegstadmyra FOTO: S. Stueflotten
Ny klopp over Hegstadmyra
Ny klopp over Hegstadmyra FOTO: S. Stueflotten