Fylkesavdelinger
En av BirdLife Norge sine stoltheter er foreningens store og aktive lokale nettverk. Vi har fylkesavdelinger i samtlige fylker, og lokallag spredt utover hele landet.
Fylkesavdelingene og lokallagene står for den jevnlige kontakten med og tilbudene til medlemmene, og arrangerer i denne forbindelse møter og turer. Se på aktivitetskalenderen for å finne ut hva som skjer der du bor. Dessuten står de for mange lokale prosjekter og fugleverntiltak, og er en viktig informasjonskilde og støtte for BirdLife Norge sentralt i faglige spørsmål.
Nord- og Midt-Norge
Vestlandet
Østlandet
Sørlandet

Siste nytt fra fylkesavdelingene

I Buskskvetten: Fugler i Øvre Eiker 2024
I 2024 ble det observert 186 arter i Øvre Eiker. En ikke-spontan (rømt) eskimogås var ny art for Øvre Eiker og Buskerud. Av andre sjeldne arter kan følgende arter nevnes spesielt: åkerrikse, tundralo, svarthalespove, sotsnipe, krykkje, egretthegre, steppehauk, haukugle, lappugle, hærfugl, jaktfalk, svartkråke, busksanger, gresshoppesanger og lappiplerke, samt de to sjeldne underartene sørlig gulerle og svartryggerle. Totalt ble det registrert 10 710 fugleobservasjoner, noe som gjør 2024 til det nest beste året i kommunen etter toppåret 2020.
Les hele saken
Høy forekomst av veterinærmedisiner i fuglereir med pels fra kjæledyr
Mange grer kjæledyrene sine og legger ut til fuglene for redebygging, for eksempel ved å samle dette i en beholder meiser kan forsyne seg av. I utgangspunktet er dette en fin ting å gjøre, men en ny studie viser at pelsen som brukes av fugler til redebygging, ofte inneholdt kjemikalier som ble brukt i loppe- og flåttbehandling.
Les hele sakenÅrsmøte BirdLife Rogaland - Lørdag 15. mars 2025
Inge Steenslands hus – Mostun, kl. 14.00. Nå med referat. Nye vedtekter som ble vedtatt på årsmøtet finnes under "Om BirdLife Rogaland".
Les hele saken
Gjennestadvannet i Sandefjord trues også fra sørsiden
Sandefjord kommunes reguleringsplan for en utvidelse av Borgeskogen næringspark mot sør og sørvest representerer en alvorlig trussel mot det biologiske mangfoldet i og rundt Gjennestadvannet. Nylige inngrep på sørsiden av dette nærings- og artsrike vannet har bidratt til tap av naturverdier. Miljømyndighetene på kommunalt og regionalt plan har nå et betydelig ansvar for at områdets unike kvaliteter ikke blir ødelagt for ettertiden.
Les hele saken
Tenna – et særdeles viktig og sårbart fugleområde
Med sitt unike landskap; våtmarker som strekker seg langstrakt utover, og med havet som omfavner myrene, er Tenna en helt unik lokalitet for fugler. Kombinert med lyngheier, strandenger og grunne sjøområder er dette fuglenes paradis med en rekke rødliste arter. Området er svært sårbart for inngrep og endringer.
Les hele saken