Kommentarer til «Hagefugltellingen 2011»
Nye rekorder ble satt i Hagefugltellingen også i 2011. Både antall hager og antall registrerte fugler passerte nye høyder disse januardagene. Ser vi på antall individer per hage så er dette imidlertid rekordlavt. Dompapen er vinterens overraskelse, forekomsten under hagefugltellingen var svært sterk.
Kommentarer
hagefugltelling 2011
var med på tellingen og sendte inn resultat. ser ikke mitt bidrag i listen over deltagere.
(12.02.2011)
Grønnfink
Fortsatt er det drasmatisk mindre med grønnfink i min hage på Blommenholm i Bærum enn hva jeg har sett i de siste 10 år. Er det flere som har samme erfaring?
Georg Ovesen (15.02.2011)
Grønnfink er det blitt mindre av, hvorfor? Det var jo så mange tidligere.
Jeg har også lagt merke til dette problemet, finnes det noen naturlig forklaring på dette? Hadde vert fint om noen på denne web siden kunne utdypet dette.
per morten mardal (15.02.2011)
Grønnfink
Overlevelsen av ungfugler har blitt kraftig redusert de siste årene grunnet infeksjonssykdommen gul knop:
Det kan nok være en viktig faktor for å forklare den beskjedne forekomsten av grønnfink de siste to vintrene.
Magne Myklebust (15.02.2011)
SV: Grønnfink
Her på Aukra utenfor Molde har eg STORE mengder grønfink, mykje meir enn før. Dei tar nesten over. Ribbar for fòr i store mengder på mine to fòrplassar.
Siri H. Dale (10.03.2011)
SV: Grønnfink
Hei. På Averøy (Nordmøre) har det vært en kraftig økning av grønnfink siste årene. Muligens stabilisert seg de siste par årene men ihvertfall mye av den. Var mye granplanting rundt om på øya (dessverre) for 20-30 år siden.Tror kanskje det var med på å gi den gode hekke og oppvekst vilkår. Eivind Sørensen
(12.03.2011)
Stjertmeis.
Dette er ingen kommentar til nyhetene, men en sjelden observasjon:
onsdag 23/2 ble et par stjertmeis observert i Vannasen turområde i Stavanger. Været var klart med -2 C og delvis snødekke. Har aldri sett stjertmeis i Stavangerområdet før og vil derfor melde fra om observasjonen.
Asbjørn Auklend (28.02.2011)
Stjertmeis
Spennende observasjon. Jeg har nå lagt den inn i Artsobservasjoner.no.
Morten Ree (02.03.2011)
Hagefugltellingen og antall individ og arter.
Morsomt å være med på hagefugltellingen, men den forteller desverre ikke hele sannheten. Antall arter og individer varierer gjennom vinteren, og med meteorologiske faktorer som temperatur, værtype og snømengde. Som eksempel kan nevnes Stillits, som jeg gjennom hele vinteren har kunnet observere 5 - 12 individer av, men som et par uker etter tellingen viste seg i en flokk på over 30 stykker, før det igjen var det vanlige antallet å observere. Blåmeis og kjøttmeis var i tillegg mer eller mindre fraværende i en periode i vinter, men har økt i antall igjen fra midten av februar. Stjertmeisen, som jeg hadde mange av i fjor vinter, har derimot uteblitt i år. Men moro er det som sagt uansett.
Hans M. Øvre (12.03.2011)
SV: Hagefugltellingen og antall individ og arter.
Dersom tidsrommet for observajon blir for stort, vil flokken med Stillits du observerte, også bli observert av andre et annet sted på et annet tidspunkt. Det blir også feil.
Så forhåpentligvis vil noen andre ha rapportert flokken. En annen grunn til å holde nede observasjontidsrommet, er nettopp at det da er enklere å mobilisere mange til å telle fugler.
N.R. (13.03.2011)
Hagefugltellingen 2011
Her i Nord kan det se ut som det er litt for tidlig med telling i januar. kan det være flere som tenker det samme.
I går 10 januar hadde jeg plutselig 8-10 grønnfinker i neket, samtidig var det et 20-talls sidensvans og spiste rester av rognebær i hagen. Det var også første dag jeg oppdaget granmeisen iår. Kjøttmeiser har det vært i hele vinter, 8-10 stk.
Her ved kysten av Troms har det vært mye kald vind fra øst, men ikke over -9 grader.
(11.02.2011)
Ny kommentarSvar på denne