Kommentarer til «Enorm oppslutning om Hagefugltellingen!»
Vi håpet å få registreringer fra 3000 hager med i årets Hagefugltelling. Når vi i skrivende stund har 4227 så nøler vi ikke med å omtale Hagefugltellingen som en braksuksess! En bred omtale i riksdekkende media var en viktig årsak til suksessen.
Kommentarer
Flott tiltak
Det er et så flott tiltak , for det er utrulig mange som forer og er veldig opptatt av småfuglene .Og det samler på en måte fugleelskerene . De gir meg så mye glede , og flere med meg...
Jeg er kun en glad amatør...
Marit Egge (16.02.2010)
Fugler på brettet
Jeg bor i Bygland i Setesdal ca.333 m over h. På mitt brett i dag er det mange kjøttmeiser , noen blå meis, og i dag flere svartmeiser. I går var det 7 grønnfinker og det er litt uvanlig. Vi har mange bjørk på eiendommen og stadig ser jeg store flokker med bjørkefinker som spiser av de gamle raklene.
Det gir utrolig mye glede å mate fuglene.
Berit G. (18.02.2010)
Hvor ble fuglene av?
Har på brettet en 40-50 fugler. Blåmeis, kjøttmeis,spettmeis og flaggspett. Etter en natt med - 24 grader var alle borte. Kunn tre blåmeis igjen. Frøs alle ihjel?
Bor på bøtterøy
Tom A. (27.02.2010)
Flere er tilbake
Etter at jeg registrerte 16 fuglearter på og rundt foringsplassen 28.januar har flere arter dukket opp igjen. Uka etter var noen grønnfinker pluss små flokker av gråsisik og grønnsisik på plass. Og så den 16. februar dukket rødstrupen min opp igjen. Har bare en hver vinter, tror de trenger stor plass. Jeg lurer på hvor den holdt til i kulda.
Janne G (09.03.2010)
Kjempebra tiltak
Kjempebra tiltak for å engasjere "folk flest", noe som gjør at "hverdagsfuglene" også får mer oppmerksomhet, og at det ikke bare er sjeldenheter og trua arter som tiltrekker seg publisitet. Dette er en unik mulighet for å kartlegge endringer i vinterutbredelsen til mange vanlige arter, og hvordan utbredelsen generelt er for mange standfugler. Jeg har sammenlignet med Vinterfuglatlaset, og funnet både likheter og ulikheter. En art som pilfink har spredt seg nordover og blitt vanlig mange steder nord til Trondheimsfjorden, men bare siden Vinteratlaset ble ferdig for 5 år siden, har arten allerede blitt observert flere steder på Fosenhalvøya og Namdalen/Namdalskysten. For blåmeis ble det registrert 5000-8000 ind. pr vinter i Vinteratlas, mens Hagefugltellinga har registrert over 20.000 ind. Dette skyldes nok at dekningen er bedre for hagefuglene, enn det som ble registrert i Vinteratlas. Ellers så samsvarer utbredelsen for mange arter i Hagefugltellingen med kartene i Vinteratlaset, noe som bekrefter at dekningen også var god nok i Vinteratlas.
Per Inge Værnesbranden (16.02.2010)
Ny kommentarSvar på denne