Hopp til hovedinnhold

BirdLife Nordland

Invitasjon: NOF Nordland-treff og årsmøte 2015

Sosialt og trivelig treff i fuglerike områder på Herøy og Tjøtta! Sett av helga 8.-10. mai, årets vertskap er Nesna lokallag.

Publisert 11.03.2015

Ekskursjonsmål

Det er mange fine fuglelokaliteter i området. Lørdagen organiserer vi oss i biler, vi er flere lokale som kan ta med oss passasjerer.

Vi reiser med ferge Søvik-Herøy kl. 08.45. På Herøy kommer vi til å møte store flokker med hvitkinngås som raster på trekket til Svalbard. Turen går til Tenna-Tennvalen, rundt Sør-Herøy og så til Salvannet og Stovannet på Nord-Herøy. Antagelig vanker det diverse andre gjess, ender og vadere i løpet av turen. Retur fra Herøy 15.15.

Søndagen bruker vi på Tjøtta der blant annet Ostjønna er en aktuell lokalitet.

Årsmøte

Selve årsmøtet er lagt til Petter Dass museet på Alstahaug lørdag 9. mars kl. 17.30. Middag etter årsmøtet (3 retter, 475 kr.) samme sted.

Reise

Nærmeste flyplass er Sandnessjøen flyplass. For de som ikke kjører henter vi folk på flyplass og i Sandnessjøen (hurtigbåt, hurtigrute), ta kontakt med Knut Samson Alne på telefon 41465648 eller e-post: knutaln@msn.com.

Dersom det lar seg gjøre vil vi legge til rette for grilling fredagskvelden.


Påmelding og overnatting

Forhåndsbestill overnatting selv. Husk også å melde dere på til leder for Nesna lokallag, Knut Samson Alne på telefon 41465648 eller e-post: knutaln@msn.com

Nærmeste mulighet for overnatting er Offersøy camping

Vi har dessverre ikke fått forhåndsbooket hytter fordi hyttene er populære for svenske fiskere i denne perioden. Det er derfor viktig å bestille så raskt som mulig.

Kontaktinfo Offersøy camping:
Mobil 91705564
E-post post@kystferie.no.

Et godt alternativ er Taraldsenbrygga på Tjøtta med 10 rorbuer, telefon 979 82 263

Det er også muligheter for overnatting i Sandnessjøen sentrum.

Vel møtt!

 

 

Hvitkinngås Herøy
Hvitkinngås er garantert. Atle lover store antall og nært hold. FOTO: Atle Ivar Olsen