Hopp til hovedinnhold

BirdLife Hordaland

Høstekskursjon til Bulandet og Værlandet

Helga 10. – 12. oktober arrangerer NOF Bergen lokallag ekskursjon til Bulandet og Værlandet. Legg merke til at det er kort påmeldingsfrist.

Av Anders Bjordal

Publisert 21.09.2014

Helga 10. – 12. oktober arranger  NOF Bergen Lokallag ekskursjon til Bulandet og Værlandet.  Felles Avreise blir fra Knarvik   Kl  14.45.    Vi kjører nordover til Oppedal og tar ferga over Sognefjorden til Lavik.  Fra Lavik er det ca. 90 min kjøring til Askvoll. Vi kjører over Lavikdalen og kommer ned igjen på fylkesvei 57 mot Dale. Her kjører vi over den mye omtale Dalsfjordbroen og så mot Askvoll.

Det blir litt kikking i Askvika  før vi tar ferga til Bulandet kl 19.15.  Fergeturen tar en liten time. Askvoll kommune er den kommunen i Sogn og Fjordane hvor det er registret flest fugler - hele 221  arter. De fleste av sjeldenhetene er registret på Bulandet og Værlandet etter målretta innsats fra ornitologer i trekktiden.  Både Askvika, Bulandet og Værlandet er omtalt i Guide til Norges fugleliv.

Det er lagt opp til overnatting i dobbeltrom i rorbuer. Mulig å leie sengetøy. http://www.bulandsferie.no/index.asp

Viktig å ta med godt med klær og mye mat. Vi blir mange timer ute i felt, hvor vi sjekker busker og kratt for sjeldne spurvefugler.  Det blir også en del kikking utover havet. Om været tillater det blir det trolig en båttur til Sandøy som ligger like utenfor Bulandet.

Bindende påmelding innen fredag 26.09.14

E-mail: Anders.bjordal@online.no

Mob: 416 78 937 etter kl 15.

 

Hvitkinngås på trekk
FOTO: Lars Ågren