Hopp til hovedinnhold

BirdLife Internasjonalt

Siste nytt

Vipe 14.11.2023

Jakt i Frankrike påvirker våre fuglebestander

Jakt på truete arter er både kontroversielt og lite bærekraftig. Det skjer i hele verden, også i Norge. Et par land i Europa skiller seg riktignok ut, nemlig Frankrike og Malta. Disse landene har lange tradisjoner med jakt og fangst av alle typer fugler. På tross av at internasjonale lover og regler forbyr dem å jakte på mange slike arter, trosser enkelte land dette ved å kamuflere jakta som «forskning».

Les hele saken
Storspove 19.09.2022

Målsettinger for miljøvennlig landbruk slår feil i Europa

Det overrasker neppe at det er krevende for industrijordbruket å endre sine innøvde vaner med ødeleggelse av naturen, inkludert gjentatt bruk av farlige giftstoffer ved sprøyting og kunstgjødsling. Mer overraskende er det at nasjonale myndigheter ikke følger opp egne vedtak for å bedre situasjonen for naturmiljøet.

Les hele saken
flaggspett 08.09.2022

Klima og verdens skoger

Energibehovet er økende i mange land, og behovet for mer bærekraftig energi og reduksjon av utslipp av klimagasser er noe de fleste politikere har forstått. I den sammenheng betraktes skog av mange som en fornybar ressurs som kan bidra.

Les hele saken
vipe 22.03.2022

Vi trenger mer natur – signér for Europas fremtid!

Som en del av «European Green Deal» lanserte EU-kommisjonen i fjor planene om en ny EU-lov for naturrestaurering. En slik lov vil være et nødvendig steg for å få opp fuglebestandene i Europa og sikre natur i jordbrukslandskapet. Nå er lovforslaget i fare, men du kan gi din støtte til Europas natur ved å gi kommisjonen beskjed om hvor viktig loven vil være.

Les hele saken
krykkje 08.03.2022

Norge må øke ambisjonene for marint vern

I et brev fra High Seas Alliance til Norges statsminister Jonas Gahr Støre, fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran samt klima- og miljøminister Espen Barth Eide, utfordres Norge. Norge må stå opp for økosystemene i havet, ikke være en miljøsinke som vil ha svekket vern.

Les hele saken
Våtmark 01.03.2022

«Naturen kan redde oss, men først må vi redde naturen»

28. februar 2022 ble verden kjent med nok en ny rapport fra FNs klimapanel (IPCC). Den understreker at utrydningsraten for arter akselererer og at økosystem og menneskene som er avhengig av dem, trues. Arbeidet med å bevare naturen må styrkes betydelig for å bremse klimaendringene og takle dem best mulig.

Les hele saken

Nyhetsarkiv