Hopp til hovedinnhold

Fuglekunnskap:

Spør en ornitolog trenger din hjelp

Den populære spalten Spør en ornitolog på fuglevennen.no har en stor pågang av nye spørsmål. Arbeidet med å besvare innkomne spørsmål gjøres på frivillig basis av Fuglevennens redaktør Roar Solheim samt noen ansatte ved sekretariatet. Situasjonen er nå slik at vi ønsker å tilknytte oss flere bidragsytere.

Av Morten Ree

Publisert 05.07.2010

Det var Frode Falkenberg som i sin tid tok initiativet til spalten Spør en ornitolog. Siden starten av spalten den 16. mars 2005 så nærmer vi oss nå 6 000 besvarte spørsmål. Bruken av våre hjemmesider er i en positiv utvikling, og med dette følger også økt bruk av tilbudet med å få svar på spørsmål rundt fugler og natur, spesielt nå om våren og forsommeren.

NOF ønsker å tilknytte seg ornitologer som føler seg faglig sterke nok til å svare på innkomne spørsmål fra våre fugleinteresserte brukere. Stort sett er det forholdsvis enkle spørsmål som stilles, men enkelte ganger kan det være mer krevende å gi fullgodt svar. Det har også blitt populært å sende bilder for artsbestemming. Vi jobber stort sett hver for oss når vi har anledning, men vi må også samarbeide om å finne svar, eventuelt kontakte andre personer innenfor nettverket av biologer.

Hvis du føler at dette kan være noe for deg så er du velkommen til å henvende deg til NOF via e-post nof@birdlife.no. Skriv kort om deg selv og din bakgrunn. Vi ønsker tilbakemelding så raskt som mulig. Vi gjør oppmerksom på at dette arbeidet er basert på frivillighet.


Her finner du Spør en ornitolog

Rødhalsgås
Det er ikke hverdagskost å få bilder av svært sjeldne fugler inn til Spør en ornitolog, men spalten har det siste året fått inn bilder av glente, vinterjunko og rødhalsgås. Fuglen på bildet er en rødhalsgås, og ble fotografert på Fornebu 22. juni i år. FOTO: Cecilie Trembly

Kommentér nyheten